Ayahanda Dakwah Hijrah Hingga Merdeka

Malaysia.. Negeriku Malaysia.. 🎵🎶
Tempat Pusat Berniaga.. 🎶
Terkenal Diseluruh Dunia.. 🎵
Sungguh Indah Di Malaysia.. 🎵🎶🎵
Negeri Yang Kaya.. Rayaa.. 🎶🎶
.
.
Lebih kurang begitulah yang terngiang dalam ingatanku..
.
.
Lagu patriotik yang menjadi alunan sejak semalam didayu-dayukan oleh otak memori saya ini..
.
.
Semangat patriotik saya berkobar-kobar..
.
Hinggakan tadi petang menyanyi sendirian lagu #NegaraKU..
.
Kian lama tinggalkan bangku sekolah..
.
Namun masihku ingat, saya adalah orang yang sentiasa sukarela “Menaikkan Bendera” sewaktu perhimpunan sekolah..
.
Budak pengawas yang “semangat sangat” selalu juga menjadi zikir harian kawan sebaya sewaktu tu diantaranya ialah Malik Hairuddin (CEO of BYOND GROUP OF COMPANIES), itu dulu..
.
Sekarang dia sudah lelaki dewasa..
.
Malahan dia juga kawan bagi saya, Kerana setiap hari jumaat sewaktu sekolah menengah diantara 5 orang yang akan duduk atas pentas pimpin bacaan yassin ialah saya, malik, solehin, syazwan & arwah muris..
.
Tadi baru habis kelas Advance My Human (AMH) selama 2 hari..
.
Ada satu part tu saya pun hampir menangis, air mata dah bergenang..
.
Dada dah rasa sebak..
.
Satu part dimana Tuan Abdul Basit bercakap berkenaan keadaan dia & malik adalah sama..
.
Saya pulak dapati keadaan saya sama dgn tuan basit kerana mak saya pun berniaga nasi lemak sejak saya kecil..
.
Bapak saya sub-kontraktor kecilan jer, dan mereka masing² sentiasa sibuk..
.
Tuan Basit cakap keadaan dia sebagai anak PENDATANG & PENIAGA NASI LEMAK..
.
Sebijik macam saya..
.
Yes, mak bapak saya Pendatang (Immigrant)..
.
Namun saya sangat cintakan NEGARAKU MALAYSIA !!! 💪
.
I’AM A PROUD MALAYSIAN !!! 💪
.
Saya lahir disini dan membesar disini..
.
Dan kerana situasi ini saya menjadi semangat sentiasa dan “KEJAR DIRI-SENDIRI”..
.
Kerana saya sentiasa dalam “ZON TIDAK SELESA”..
.
Namun dalam keadaan tidak selesa itu saya baru-baru ini nampak banyaknya nikmat yang Allah Taala kurniakan pada saya..
.
Lahir di negara Malaysia tidak menyedari nikmat & kelebihan di negara malaysia adalah kerugian yang amat besar sebagai rakyat malaysia..
.
Negara kita kaya-raya..
.
Banyak “rahsia” tanah ini yang kita tidak ketahui..
.
Saya tidak racist, jangan melayan saya dengan gaya racist anda..
.
Saya pertahankan Islam, saya pertahankan “rumpun melayu”, saya pertahankan tanah melayu, itulah aku..
.
KAU, AKU ADALAH SAMA !!!
.
.
.
.
.
Salam Kemerdekaan,

Muhammad Alim Munen
(AYAHANDA DAKWAH HIJRAH HINGGA MERDEKA)

“Khalifah Usahawan Adalah Khalifah Berjaya..”

FREE 13 Video 

OnlineBlueprint: Mudahnya Berniaga Bisnes Online Apabila Ada Blueprint. (Berharga RM297)

(Berharga RM297. Yes it’s FREE)

Copyright © 2020 Alim Munen | Developed by AlimAgency.com | Powered by Khalifah Usahawan (Thaifah Manshurah Enterprise 002494532-D)