Mak Aku Pakai Baju Hijau

Ye betul, Wanita cantik ini adalah mak aku, mak kepada 4 orang anak lelaki & , 2 orang cucu..

Mak aku adalah first mentor aku dalam hidup berkenaan real life business..

Mak aku memang garang, tegas dan disiplin dalam segala benda..

Memang aku dapat daripada mak aku sifat tu, sebab sebelum itu juga aku dibawah didikan atuk aku (ayah kepada mak aku)..

Aku anak sulung, dan boleh dikatakan banyak benda aku kena bertanggungjawab, tolong mak aku sebagai anak & abang sulung ketika waktu kecik sehinggalah SPM..

Mak aku memang ada sifat keusahawanan yang tinggi, selepas beberapa tahun membaca, mengalami & bantu banyak usahawan lain..

This is why..
——
3 Jenis mindset usahawan:

PEMBUAT

PENGURUS

PENGUSAHA

——-
Mak aku mempunyai kecenderungan mindset sebagai PEMBUAT & PENGUSAHA..

Manakala bapak aku yang buat bisnes sub kontraktor lebih kepada mindset PEMBUAT & PENGURUS..

And guess what aku mewarisi semua daripada mereka juga..

Alhamdulillah kini aku juga mempunyai mindset PEMBUAT, PENGURUS & #PENGUSAHA ..

Dalam Khalifah Usahawan..

Semua daripada awal bisnes aku yang bina, urus, buat pemasaran & close sales adalah aku semua sendiri..

Sebab inilah aku boleh jadi coach..

Dan sudah semestinya dengan rezeki Allah kurniakan, sokongan mak bapak, isteri dan keluarga lain juga..

Kenapa saya cerita ni pada anda ?

Betapa pentingnya anda ada sifat #KEUSAHAWANAN..

Tapi ini semua tidak akan menjadi jika anda tidak usaha..

Awal² memang saya dipaksa oleh mak saya..

Samalah bila nak buat posting, content marketing / konsisten buat #pemasaran bisnes anda dalam dunia online ni..

Kena PAKSA RELA..

Apabila anda paksa diri untuk buat sesuatu, didalam minda bawah sedar anda kena sentiasa ulang apabila tengah buat kerja tu..

Sebut pada diri sendiri..

“nak tak nak, kena buat jugak jika nak”

Sudah semestinya buat disertakan bimbingan #strategi sesuai untuk bisnes anda..

Hasilnya anda akan dapat rasakan, kepuasan buat kerja anda akan dapat nikmati..

Malahan anda harus ingat ye selain ibadah wajib sholat fardhu & zakat..

Bekerja dalam bidang #bisnes ini juga adalah ibadah.. apabila kita sematkan niat tiap kali sebeluk memulakan buat kerja..

Niat kena sematkan, Big Why anda demi keluarga tercinta, mak bapak.. demi kebahagian bersama pasangan anda, suami / isteri dan anak²..

Disiplinkan diri anda sentiasa untuk buat kiraan target sales anda. Sebab jika anda tidak sedar TRACK & TIMELINE anda sekarang..

boleh jadi hasil anda akan berlainan dengan “orang sebelah” anda..

Join Tribe FREE:
>>https://t.me/KhalifahUsahawanTribe/

Mindset tidak penting jika anda lebih rela hidup makin terkesan oleh TEKANAN EKONOMI dunia sekarang ni..

Tekanan ekonomi kali ini lebih teruk daripada THE GREAT DEPRESSION 1929..

Apa terjadi selepas 1929 ? Orang miskin makin miskin, orang kaya makin kaya & Perang Dunia ke-2

NOW ? APA AKAN TERJADI ??

Expect the Unexpected..

Sekarang orang miskin makin miskin, orang kaya makin kaya, orang pandai makin pandai, orang bodoh makin bodoh..

Kerana apa ?

kerana kelajuan akses ilmu..

kerana kelajuan akses menghubungi manusia lain..

sedangkan apabila buat kebaikan pun sekadar dengan 1 klik share pun sudah boleh buat kebaikan
(share la post jika bermanfaat)

Apa anda boleh buat sebagai usahawan untuk beri manfaat pada manusia lain? apabila buat kebaikan pun semudah ini..

Era INDUSTRIAL REVOLUTION KE-4 (IR4.0) sekarang ni..

Jika anda tidak berubah, anda akan diubah..

 

MUHAMMAD ALIM MUNEN
Disruptive Marketing Coach

“Khalifah Usahawan Adalah Khalifah Berjaya..”

p/s: Join Tribe. Link disini https://t.me/KhalifahUsahawanTribe/

FREE 13 Video 

OnlineBlueprint: Mudahnya Berniaga Bisnes Online Apabila Ada Blueprint. (Berharga RM297)

(Berharga RM297. Yes it’s FREE)

Copyright © 2020 Alim Munen | Developed by AlimAgency.com | Powered by Khalifah Usahawan (Thaifah Manshurah Enterprise 002494532-D)