Muhammad Al Fateh (Pembukaan Rezeki)

Yang sebelah kanan tu anak saya yang sulung, yes..

Itulah namanya..

Muhammad Al Fateh Bin Muhammad Alim (Esok birthday dia ye 20 julai, tolong doa yang baik²)

Sewaktu 2016 baru kahwin dalam 2 bulan camtu aku dah berpindah duduk rumah sewa di rawang taman jati..

Aah, aku anak jati KL..

isteri aku pun sama anak jati KL..

So, sejak November camtu aku dengan isteri baru pindah rumah sewa tu..

Terus isteri aku rasa lain macam..

Padahal kami baru balik bercuti dari indonesia (pasal ni lain kali aku cerita)

Berita isteri aku mengandung perkara yang ajaib bagi aku..

Kerana bagi orang normal yang tak faham & tak tahu..

Isteri aku ada #diabetes (pasal ni pun aku story next time)

Apabila dapat tahu berita #isteri aku mengandung dengan kami buat test UPT sendiri..

Bagi aku ia ajaib, betapa kuatnya isteri & anak aku ni..

And since then pun isteri aku dah kena pakai ubat cucuk #insulin pakai pen..

Dugaan bagi aku dan isteri sebagai suami isteri is in a whole new universe..

Aku sebagai suami bermacam persoalan..

Sewaktu tu aku full time sebagai #usahawan #bisnesonline

And sewaktu tu isteri aku bekerja makan gaji as SALES CLERK dalam syarikat jepun di selayang waktu tu..

Sebagai suami, aku buat bisnes waktu tu dengan semangat membara..

Aku tahu aku nak lakukan terbaik untuk keluarga kecil aku..

Aku ada smartphone, ipad & laptop..

Aku ada ilmu #bisnes dan #pemasaran je sebagai kepakaran aku..

Aku punya semangat dan rezeki lain macam waktu tu..

Berusaha buat #uber #ehailing tiap hari..

Buat uber sambil curi masa buat bisnes..

Aku dapat kumpul sehari maksima RM90 jer waktu tu..

Sebab aku akan start buat uber lepas hantar wife pergi kerja..

And start tutup apps uber sebelum wife aku balik kerja..

Sewaktu tu aku mencuba untuk cipta kepakaran aku lebih mendalam sehingga tahap #niche expert..

So aku fokus kepada Facebook Messenger..

Aku belajar dengan #russellbrunson waktu tu dengan study buku dia..

Aku buat content hari² waktu tu..

Aku tak menjual waktu tu sebab aku tak tahu FAST TRACK SALES..

So aku buat soft selling selama 2 bulan sehinggalah masuk tahun baru 2017..

Banyak perubahan aku hadap dan terima asbab cuma anak aku Fateh ni akan lahir..

And sewaktu tu aku buat panduan pendek record step by step cara setup Messenger Marketing guna #manychat..

Sewaktu tu Russell Brunson share pasal software manychat tu pada subscriber dia, termasuklah aku..

Nak dibandingkan penerimaan orang malaysia waktu tu agak susah berkaitan messenger marketing ni..

So aku bina 100 dream client aku..

And then cari kolam audiens aku..

Aku join semua FB Group berkaitan pemasaran facebook..

Then, awal tahun tu jugak aku beli domain name website aku Alim Academy Dot Net..

Bayangkan ni..

Aku jual panduan penuh step by step #MessengerMarketing #manychat waktu tu dengan harga RM297..

Boom !!!

Aku dapat beli domain website

Aku dapat beli hosting website

Aku dapat subscribe software Screencast O Matic yang PRO version..

Selebihnya aku amik sebagai #gaji

And sewaktu ni aku juga dapat rentak FAST TRACK SALES & aku dapat FORMULA A daripada pengalaman selama lebih 90 hari..

Dan sejak awal aku belajar daripada guru-guru mat salleh aku..

Supaya cipta produk digital yang #evergreen (tak lapuk dek zaman)

So teknik & formula tu aku gunakan utk buat duit berkali-kali..

Banyak masa, tenaga & duit aku laburkan..

Tetapi, ia bermula juga dengan #keluarga..

Asbab anak sulung aku Muhammad Al Fateh ni bakal lahir..

Aku punya rezeki lain macam..

Kalau anda sebagai lelaki tak ada kerja dan mencari cara yang #zerocostmarketing #tested & #proven

Boleh belajar daripada pengalaman, ilmu & kesakitan aku..

Aku ada buat satu TRIBE..

Namanya KHALIFAH USAHAWAN TRIBE:
>> https://t.me/KhalifahUsahawanTribe/

Siapa patut join ? Usahawan Bumiputera Islam PKS

Aku sayang keluarga aku 😘, siapa berani cari pasal memang naya bro 😁. hahahah (garang pulak ye. hehe)

Inilah bukti yang aku hidup & wujud didunia ini sehingga kini..

 

 

MUHAMMAD ALIM MUNEN
Disruptive Marketing Coach

“Khalifah Usahawan adalah khalifah berjaya..”

p/s: Jangan lupa wish birthday anak aku esok tau 😁

FREE 13 Video 

OnlineBlueprint: Mudahnya Berniaga Bisnes Online Apabila Ada Blueprint. (Berharga RM297)

(Berharga RM297. Yes it’s FREE)

Copyright © 2020 Alim Munen | Developed by AlimAgency.com | Powered by Khalifah Usahawan (Thaifah Manshurah Enterprise 002494532-D)